Bloggers

Voor New Planning Collective schrijven de volgende auteurs op persoonlijke titel:

Sander van Lent

Sander (1986) heeft net zijn Masterthesis voor de studie Planologie aan de Universiteit Utrecht afgerond en is zoekende naar een startersfunctie als consultant of adviseur. Zijn afstudeerscriptie ging over de rol van de provincies bij de ontwikkeling van stationslocaties binnen een corridorverband en de machts- en afhankelijkheidsrelaties die daarbij gemoeid zijn. Naast de opleiding Planologie is Sander ook in het bezit van zijn ingenieursdiploma op het gebied van Bouwtechnische Bedrijfskunde en heeft hij het premastertraject Bedrijfskunde aan de Erasmus universiteit in Rotterdam gevolgd. Sander is een procesman met een langetermijnvisie en gaat voor samenwerking en integratie, heeft gevoel voor politiek, verbinding en streeft naar samenwerking. Hij is een positief-kritische-rationalist met gevoel voor het menselijke aspect op het gebied van ruimtelijke ordening en mobiliteitsvraagstukken. In 2009 heeft Sander de Continu Engineering Vastgoedaward gewonnen en heeft hij een publicatie in de vakbladen PropertyNL en Agora op zijn naam staan. Bekijk alle artikelen van Sander.

Volg Sander: Twitter | Linkedin | email

Martijn Tabak MSc.

Martijn (1988) is afgestudeerd als planoloog (Universiteit Utrecht) en zoekt een startersfunctie. Gefascineerd door de leefomgeving en stedelijke landschappen. Een passie voor ruimtelijke planning: iedere plek is bijzonder en heeft een eigen verhaal. Nieuwsgierig naar die plekken en verhalen. Geïnteresseerd in de invloed van maatschappelijke trends en ontwikkelingen op veranderingen in de leefomgeving. Context, belangen en een kritische blik vormen belangrijke uitgangspunten.

Opleidingen zijn de  Master Planologie aan de Universiteit van Utrecht (2012). Afstudeeronderzoek naar de doeltreffendheid van het Gelderse bundelingsbeleid als planconcept vanuit een actorperspectief. Daarvoor Ruimtelijke Ordening & Planologie, Saxion Hogescholen Deventer (2009). Afstudeeronderzoek naar de praktijkervaringen bij de ontwikkeling van nieuwe landgoederen. Bekijk alle artikelen van Martijn.

Volg Martijn: web | Twitter | Linkedin | email

Roy Slegtenhorst

Binnenkort heeft Roy (1988) de masterstudie Planologie aan de Universiteit Utrecht afgerond en is op zoek naar een startersfunctie. Zijn masterthesis heeft de problematiek op de kantorenmarkt als onderwerp. Hierbij heeft hij zich gefocust op de interacties tussen actoren en instituties en zijn diverse topmensen uit de vastgoed- en kantorenmarkt geïnterviewd om zo realistisch mogelijke oplossingen te presenteren. Roy probeert daarnaast tussen de studie door om samen met een architectenbureau een drijvend zwembad te realiseren in Rotterdam. Zijn fascinaties liggen bij (binnen)stedelijke vraagstukken, met name het revitaliseren van gebieden en locaties op een duurzame en rechtvaardige wijze, gericht op verbinding tussen alle betrokken groepen maar met een kritische blik. Trends, ontwikkelingen en het dagelijkse nieuws binnen de ruimtelijke planning worden hierbij scherp in het oog gehouden. Bekijk alle artikelen van Roy.

Volg Roy: Twitter | Linkedin | email

Gastblog?

Een waanzinnig goed idee voor een artikel? Wil jij jouw visie op het RO-vakgebied ook eens delen? Of juist reageren met een inhoudelijk stuk? New Planning Collective biedt plaats aan gastbloggers. Er zijn slechts 2 voorwaarden; 1. je bent net als ons starter, met beperkte werkervaring. 2. Je artikel wordt net als de ‘eigen’ artikelen door tenminste 1 van bovenstaande auteurs beoordeeld/becommentarieerd vóór eventuele plaatsing. En, niet geheel onbelangrijk: we schrijven omdat we het leuk vinden! Interesse? Neem contact op!